Variť, či nevariť častá polemika medzi ľuďmi, ktorí zo svojej stravy chcú, čo najviac vyťažiť pre svoje telo. Odpoveď nie je jednoduchá, pretože niektoré druhy zeleniny tepelne upravené disponujú vyššou nutričnou hodnotou ako v surovom stave, ale iné druhy tepelnou úpravou strácajú na výživovej hodnote.

Väčšina ľudí si nevie predstaviť život bez rannej kávy. Káva je prvý nápoj, ktorý sa ponúka pri návštevách, posedeniach, ale i pri pracovných stretnutiach a rokovaniach. Osvieži, vzpruží, povzbudí, oživí zmysly, zbystrí pozornosť...

Dlhé hodiny presedené pri počítači, prejedanie sa, nedostatok pohybu a čerstvého vzduchu, sa skôr či neskôr podpíšu na našom zdraví a oslabenej imunite. Všetci sme určite počuli o jarnej očiste, ale takáto očista je vhodná aj na jeseň.

Očista a zároveň aj "údržba" prádla je prioritou určite všetkých z vás. Mnohí majú problém po vypratí prádla s rôznymi mapami a s nepríjemne páchnucim hoci čerstvo vypraným prádlom.

V poslednej dobe sa veľmi často hovorí a píše o zdravej výžive, zdravom stravovaní, spánku, pohybe, návratu k prírode, to všetko má jednu spojitosť; zdravie človeka.

Preto sa nedá nespomenúť, čo by mal každý vedieť, to sú transmastné kyseliny a ich negatívne pôsobenie na ľudský organizmus a zdravie.

Bazalka patrí medzi najobľúbenejšie bylinky stredomorskej kuchyne. Využíva sa najmä na dochutenie rôznych jedál, ktorým dodáva tú správnu chuť

Veľmi často ľudia skloňujú spojenie slov Alzheimerova choroba (porucha mozgu). Táto choroba je známa tým, že poškodzuje a zabíja bunky mozgu. Najčastejšie sa vyskytuje v seniorskom veku po 65. roku veku života. Jedná sa o neurologické ochorenie, pri ktorom mozog pomaly a postupne degeneruje (demencia).

Ovocie a zelenina sú základným zdrojom pestrej stravy. Prírodný zdroj vitamínov, minerálov, vlákniny, mastných kyselín a fruktózy v tej najprirodzenejšej forme. Organizmus ich dokáže vo veľkej väčšine využiť vo svoj prospech. Majú obrovský význam ako zložka správnej výživy každého jedného človeka.

Rastie na okrajoch lesov, na pastvinách, na stráňach a často je vysádzaná do alejí a parkov. U nás sa nachádza okolo 10 druhov jarabín. Všetky majú jedlé plody, najdôležitejším druhom jarabina vtáčia a oskoruša.

Slivky ako také určite pozná každý. Chutný, šťavnatý, modrofialový plod plný vitamínov, organickych kyselín, pektínu a samozrejme vlákniny. Slivky boli považované za veľmi výživné ovocie od nepamäti. Dokonca sa našli aj v hrobkách starých Egypťanov. Toto ovocie sa udomácnilo aj v našich končinách.


Detoxikácia je odstraňovanie toxických a odpadových látok z tela, ktorá prebieha v tele automaticky. Súčasný spôsob života, ako každý dobre vie, nie je najzdravší. Stravovanie, stresy a životné prostredie do organizmu prinášajú nežiaduce toxické látky, ktoré celé telo „zamorujú".

Opar, horúčka, kútik, zima, afty, či herpes, pomenovaní veľa, ale jeden problém; vírusová infekcia kože. Vírus, ktorý sa nedá zničiť (vyliečiť).

Odporúčame