Potraviny a výživa

Hliva ustricová sa v poslednej dobe dostáva do popredia u zdravo stravujúcich sa ľudí ale najmä u tých, čo zmenili svoj životný štýl bližšie k prírode a zdravým pokrmom. Jej liečivé účinky sú známe pomerne dlhú dobu, len stále táto nenápadná a príjemne voňajúca huba nie je dostatočne docenená.

 

Hliva vo viacerých domácnostiach má nezastupiteľnú úlohu nielen ako nízko energetická potravina, ale hlavne ako liečivá huba.

Cukina alebo cuketa dve pomenovania pre nenáročnú pre gurmánov a zdravie jedinečnú plodinu. Má štíhle tmavozelené podlhovasté plody veľmi podobné uhorke, dorastá do hmotnosti dvoch kilogramov. Pri zbere alebo kúpe treba vyberať pevné plody bez poškodenia na povrchu.

Fazuľa unikátna bobuľka zdravia a krásy. Táto strukovina obsahuje značné množstvo železa, vápnika, draslíka, mangánu, provitamínu A, vitamínu C a viac vitamínov zo skupiny B.

Jablko je vo výžive poklad. Netreba zabúdať na tento v našich končinách dostupný plod. Pri každodennej konzumácii sa veľkou pravdepodobnosťou sa vyhnete mnohým chronickým zdravotným problémom.

Radosť do života nám prináša mnoho vecí, jednou z týchto vecí je aj jedlo... Pri konzumácii kvalitného jedla sa nám zapája viacero zmyslov – chuť, čuch, zrak, čo vlastne výsledok pôsobenia tohto jedla na človeka. Bohužiaľ v dnešných jedlách je zastúpených nízky počet kvalitných prírodných látok? Tak v tejto veci je zelený jačmeň skvelým pomocníkom.