ocistna sparglaPri príprave je najdelikátnejšou časťou jej ešte uzatvorená hlavička. Varí sa bez šupky a podáva sa ako príloha k rôzne pripraveným mäsám.

Dobre chutí varená, pečená i grilovaná, alebo ako polievka zahustená so smotanou. Hranice predstavivosti a použitia pri príprave tejto zeleniny nie sú vôbec nastavené. Tu naozaj záleží len od vás, ako vám bude chutiť najviac, alebo ako si ju chcete pripraviť.

Keďže chceme z tejto unikátnej zeleniny vyťažiť čo najviac pre svoje zdravie, tak by sme si mali dožičiť v čase jej zberu, keď je najlacnejšia a každému dostupná očistnú kúru.

Špargľa má okrem iných aj močopudný účinok, vďaka ktorému sa z tela odbúrajú škodlivé látky, slovom detoxikuje organizmus a tak zvyšuje jeho imunitu.

 

Ako na to?


Počas celej týždňovej kúry, ako hlavný chod (obed) sa podáva výlučne špargľa. Okrem toho počas dňa je povinnosť vypiť dve šálky špargľového vývaru. Ten si pripravíte zo šupiek a orezaných koncov, ktoré sa zvyčajne vyhadzujú.

Počas tejto krátkej doby si celkom slušne očistíte svoj organizmus od toxických nánosov a ako bonus získate aj správnu letnú náladu s nábojom „erotična"


Pozor – počas kúry treba úplne vylúčiť konzumáciu akýchkoľvek alkoholických nápojov, samozrejme vrátane piva, tiež kávu a cigarety.

 

Oliver

ZDIEĽAJTE NÁS