Potraviny a výživa

Sú to potraviny s vysokým obsahom nutričných látok v prirodzenom a synergickom komplexe, ktoré boli upravované minimálne a výlučne celkom šetrnými technológiami, zachovávajúcimi obsah enzýmov, vitamínom a ďalších živých látok.

Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že tvaroh nie je len náplň do koláčov a buchiet.
Vyrába sa z tepelne ošetreného kravského mlieka. Základom výroby je zrážanie mlieka kyselinou mliečnou, ktorá vzniká z mliečneho cukru (laktózy) pôsobením kultúr kyslomliečnych baktérií.

Pojem život v USA sa častokrát spája s nezdravou životosprávou, rýchlymi občerstveniami, veľkými porciami či litrami Coca-coly. Avšak Spojené štáty americké majú široký výber potravín, pokrmov, reštaurácií či maškŕt, od tých pre naše telo zdravších a ľahšie stráviteľných, až po tie, ktoré sme uvádzali vyššie.

Prirodzeným a najlepším zdrojom výživy pre dieťa je samozrejme materské mlieko. V súčasnosti niet pochýb o jeho prospešnosti pre zdravý vývin a rast dieťaťa.

Akrylamid je chemická látka, ktorá sa prirodzene tvorí najmä v škrobnatých potravinách počas tepelného spracovania potravín pri vysokých teplotách (napr. vyprážanie, pečenie). Hlavný chemický proces, ktorý v tepelne upravených potravinách mení farbu, chuť a arómu, je Maillardova reakcia.

Nieje nič nezvyčajné, že mnohí máme problémy s trávením, trpíme nadmerným nafukovaním a plynatosťou či dokonca častou hnačkou či zápchou? Reklama nám hovorí, aby sme siahli po rôznych tabletách na zmiernenie príznakov. Prečo ale nevyskúšate osvedčené prírodné recepty? Neviete čo je na to vhodné? Poradíme vám.