Šaláty

Ešte do úplne nevychladenej a scedenej fazule pridajte nakrájanú cibuľu, kyslú uhorku, papriku a olej. Dochuťte soľou, korením, poprípade citrónovou šťavou. Pred podávaním posypte nastrúhaným syrom a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Ošúpte červenú repu, mrkvu i jablko. Všetko nastrúhajte, pridajte šťavu z citróna, olivový olej a trošku nastrúhaného chrenu. Premiešajte. Dochuťte soľou a korením. Hotový dajte asi na hodinu do chladničky odstáť a vychladiť.

Šalát obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok, ktoré sú nepostrádateľné pre organizmus. Zeler a červenú repu očistíte zo šupy samozrejme surovom stave.

Citrusy sú bohaté na vitamín C, podporujú obranyschopnosť organizmu a sú skvelé ako života budič. Ovocie očistíte, nakrájajte na kúsky alebo plátky, dôkladne premiešajte a dajte vychladiť do chladničky.

Kyslú kapustu sceďte z vody (kapustnice) cez sitko, nakrájajte na menšie kúsky. Červenú repu nakrájajte na tenké rezance prípadne nastrúhajte na hrubšom strúhadle, cibuľu na tenké pásiky nie príliš nadrobno, chren nastrúhajte najemno, môžete použiť aj sterilizovaný.

Odporúčame