Bezmäsité jedlá

Placky v inom prevedení. Kto má rad zemaikové alebo cuketové, určite si obľúbi aj mrkvové placky.

Pripravte sebe i rodine zdravšie raňajky, ktorými pohladíte svoje chuťové poháriky. Zaženiete nimi chuť na sladké a spríjemníte si chladnejšie jesenné ráno

Chlieb je považovaný za jednu zo základných potravín. Je množstvo receptov, ktoré vám pomôžu ako na to. Chce to však troška trpezlivosti a výsledok bude určite stáť za to.

Prinášame jeden recept aj pre milovníkov cestovín a talianskej kuchyne.
Je veľmi rýchly a naviac veľmi chutný. 

Všetky ingrediencie zmiešame na hladkú zmes ako na palacinky. Primiešame nastrúhané jablko. Ja ho strúham na tom väčšom strúhadle.

Špalda je omnoho viac prospešná ľudskému zdraviu ako iné bežne používané obilniny a to vďaka vysokému a širšiemu spektru živín. Nespôsobuje intoleranciu či alergiu u ľudí citlivých na pšenicu

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Ak sa dobre poobzeráme, tak zbadáme rastúcu mladú žihľavu dvojdomú, ktorej liečivé účinky nemôže nikto popierať. Táto často podceňovaná rastlinka patrí k tým, ktoré vedia "spraviť poriadok" v tele.

Všeobecne je známe, že cvikla (červená repa) patrí medzi najliečivejšie druhy potravín. Jej zloženie posilňuje organizmus (imunitu), priaznivo pôsobí pri mnohých ochoreniach vrátane nádorových, okrem toho podporuje vylučovanie cholesterolu, olova a radioaktivních látok z organizmu, čím pôsobí na organizmus omladzujúco.

Špenát; listová zelenina, ktorá obsahuje hlavne vitamín B3, B5, B6, E, C, A, K a kyselinu listovú, ďalej minerálne látky ako napríklad selén, železo, jód, zinok, draslík, horčík, vápnik, chróm a samozrejme i vlákninu. Je zdrojom 13 flavonoidových antioxidantov.
100 g špenátu = 20 kcal (diétna potravina)

Uvarené v šupe a vychladnuté zemiaky premiešajte s nakrájanou cibuľou, nahrubo nastrúhanými jabĺčkami a uhorkami, pridajte majonézu, dochuťte soľou (zdravšia je morská) a korením. Premiešajte.

Nakoniec primiešajte na osminky nakrájané vajíčka a nasekanú žeruchu.

Fazuľu preberte, prepláchnite a zalejte vodou. Nechajte ju namočenú, najlepšie cez noc. Ráno ju môžete začať variť v tej istej vode, v ktorej bola fazuľa namočená. Pridajte bobkový list a rascu, nesoľte.

Hlivu nakrájajte, mierne podlejte vodou a poduste. Takto pripravenú sceďte a pomeľte. Žemle namočte v mlieku, vytlačte a pridajte k pripravenej hlive. Cibuľu speňte na oleji a pridajte do zmesi. Osoľte, dochuťte korením, pridajte vajce a prelisovaný cesnak.

Odporúčame