ZDIEĽAJTE NÁS
Máte najvyšší čas zaistiť si zásobu plodov černíc na zimu. Preto neváhajte, zoberte košík a využite príjemné počasie na zber tohto jedinečného lesného ovocia.
Či si ich odložíte do zásoby zmrazené, sušené, zavárané ako kompót, prípadne navaríte chutný džem alebo sirup, je to úplne jedno. Úpravou sa zníži len množstvo vitamínu C, ale vysoký podiel zdraviu prospešných látok a farbív ostáva nezmenený.
Čítať ďalej...Hoci žijeme v 21. storočí vo veľmi vyspelej dobe, tak stále viac a viac sa otáčame späť za múdrosťami a skúsenosťami našich predkov. Znovu sa do popredia prediera sila živej prírody, bez chémie a umelo vytvorených látok.
Najlepšie je kvety nazberať ráno. Niekto ich umýva, niekto nie. Pokiaľ chcete zachovať peľ v kvetoch, tak potom radšej neumývať, ale pri zbere treba dávať pozor na rôzny hmyz, ktorý sa v nich s obľubou skrýva a samozrejmosťou je, že sa kvety zberajú na odľahlých miestach mimo ciest a smogu.
Je súčasťou takmer každej domácnosti, radi ju konzumujeme, no zároveň si neuvedomujeme vynikajúce účinky na náš organizmus. Kyslá kapusta obsahuje množstvo rozličných minerálnych látok (draslík, vápnik, fosfor, železo, zinok a horčík) a množstvo stopových prvkov, z ktorých najdôležitejším je síra, ktorá zohráva významnú úlohu pri metabolizmu tukov.
Vďaka turistickým trasám a pestrým prírodným úkazom je tento národný park jedným z najzaujímavejších miest na Slovensku.
Ak máte radi silnú a prenikavú chuť zázvoru alebo inak ďumbiera v jeho najčistejšej forme doplnenú prírodným vitamínom C, tak tento recept je práve pre Vás.
Na to, aby sme mohli živiť rastúcu populáciu sveta, potrebujeme stále viac potravín, ktoré musia byť rozmanité, vyvážené a kvalitné.
Ľudia hľadajú kvalitné potraviny, pri ktorých poznajú ich pôvod a môžu si byť istí ich bezpečnosťou.