Potraviny a výživa

Táto pšeničná potravina má viacero priaznivých účinkov pre zdravie. Odporúča sa hlavne pri problémoch s pomalým metabolizmom.

Krúpy sú výbornou voľbou pre tých, ktorí mávajú problémy s trávením a hľadajú ľahkú, zdravú a výživnú potravinu.

Pohánka je bezlepkovou potravinou s vysokým obsahom minerálnych látok. Pôsobí priaznivo na cievy, žily a zdravie srdca.

Fermentovanie predstavuje jednoduchý spôsob, akým je možné spracovať úrodu, ktorá vám zostala navyše. Okrem fermentovania mliečnych výrobkov a zeleniny môžete skúsiť fermentovať aj ovocie.

V lete nám padne vhod niečo ľahké a chutné. Do jedálnička je ideálne zaradiť veľa ovocia a zeleniny a využiť najmä ich sezónne druhy.

Dobrá káva nikdy nie je zlá. Naopak, môže to byť vykúpenie a zároveň zážitok pre zmysly. Ale skutočne sú káva s pôvodom a rôzne špeciálne edície kvalitnejšie ako komoditná káva?

Vyskúšali ste už takéto raňajky z fermentovaných ovsených vločiek? Poradíme Vám, ako si pripraviť skvelé a zdravé raňajky. Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a výsledkom bude skvelé a zdravé jedlo.

Pocit opuchnutých končatín či nafúknuté brucho potrápilo už nejedného z nás. Ak s tým máte dlhodobejší problém, môže ísť o zavodnenie. Nie je to nebezpečný stav, no po dlhšej dobe môže viesť až k zlyhaniu srdca či ochoreniu obličiek. Preto by ste nemali tento stav podceniť.

Káva vás síce nezbaví nadbytočných tukov nejakým zázračným obalamutením kalorických tabuliek, ale môže vám pri chudnutí nepochybne pomôcť. Vďaka káve sa totiž v našom organizme odohrá rad procesov, ktoré majú podporný vplyv a umožňujú nám z chudnutia vyťažiť maximum.

Máte radšej ovsenú, krupicovú alebo pohánkovú kašu? Pripravte si zdravé raňajky a začnite svoj deň.

Nájdete ich vo fermentovanej zelenine, kefíre alebo bryndzi. Probiotiká sú prospešné pre našu tráviacu sústavu.

Ak do jedálnička zaradíme ktorúkoľvek polievku, podporíme svoje zdravie.

Odporúčame