Potraviny a výživa
Chlorella je sladkovodná riasa kypiaca životom, plná živín, minerálov a vlákniny - je komplexný zdroj živín. Na zemi existuje už 2,5 miliardy rokov. Rastie vo vode a vďaka fotosyntéze a k svojmu rastu potrebuje oxid uhličitý, vodu a slnečné svetlo.
Táto výnimočná riasa je veľmi účinná a používa sa ako silný detoxikačný zdroj. Je schopná nás zbaviť naše telo od ťažkých kovov ako ortuti, olova, kadmia, hliníka.
Sezóna zberu domácich voňavých červených a šťavnatých jahôd je v plnom prúde. Ich chuť je sladká a osviežujúca. Obsahujú až 87 % vody a ich energetická hodnota je veľmi nízka, iba 155 kilojoulov na 100 g plodov.
V minulosti boli jahody považované za kráľovské ovocie, ale aj ako ovocie lásky.
Májová bryndza je unikát a naozajstný probiotický zázrak. Typicka slovenská a vo svete ojedinelá pochúťka z ovčieho mlieka, bryndza, obsahuje 100 až 1000krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Pravú májovú bryndzu doporučujú i odborníci pretože obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek. Obsahuje tiež veľa bielkovín, vitamínov a minerálov.
Zázvor je známy predovšetkým ako korenina. Využíva sa do sladkých a slaných potravín, či už sušený, čerstvý, kandizovaný, v plátkoch, alebo ako prášok. Výrazná chuť a aróma dodáva jedlám novú vítanú zmenu.
Pri dnešnej snahe výrobcov ušetriť už nie je problém stretnúť sa s výrobkami, ktoré nemajú obsah totožný s názvom, alebo neobsahujú to, čo by človek od nich očakával. Ak si niekto kúpi čokoládu, očakáva, že bude kvalitná, ak má pekný obal, alebo jej cena je vyššia. Očakáva taktiež, že bude z čokolády. Avšak, čo je to tá čokoláda ?
Človek bol po tisícročia zvyknutý na určitý životný štýl. Postupom času nastali, ale i nastávajú vážne zmeny nie len v samotnom životnom štýle, ale hlavne v stravovaní. Väčšina ľudí v tomto ubehanom a stresovom svete siaha po rýchlom občerstvení, polotovaroch a bleskurýchlom hoci i nezdravom nasýtení sa.