Do hrnca vložte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list. Umyté a osušené bravčové pokrájajte na kúsky spolu s údeným mäsom, pridajte spolu s vopred namočenými hubami ku kapuste.
Prilejte vodu, mierne osoľte a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varte.
Keď je mäso uvarené, pridajte paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút.
Uvarenú kapustnicu zahustíte zápražkou, ešte chvíľu povarte.
Na záver ochuťte soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.
Čo potrebujete:
- 700 g kyslej kapusty so šťavou
- 500 g chudého bravčového mäsa
- 250 g údeného mäsa
- 2 cibule
- bobkový list
- 30 g sušených húb
- 70 g sušených sliviek
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 1 ks údenej klobásy
- soľ
- mleté čierne korenie
Nikto netvrdí, že je táto verzia najzdravšia (to kvôli údeninám), ale chutí výborne.
Rebecca