Ovsené vločky sú ideálnym zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Obsahujú bielkoviny a značné množstvo vitamínov B, E, ďalej železo, vápnik, lecitín a fosfor.
Potrebujete:
- 200 g ovsených vločiek
- 100 g masla (Hera ap.)
- 100 g práškového cukru
- 3 - 4 lyžice kakaa
- rum (podľa potreby a chuti)
- kokos na obaľovanie
Ovsené vločky nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť. Potom ich pomeľte na mäsovom mlynčeku. Primiešame ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Rum dávkujete podľa potreby a dospelosti konzumentov.
Zo vzniknutej masy tvarujte guľky, ktoré obalíte v pripravenom strúhanom kokose.
Hotové ukladajte na papierový košíček.
Ak budú konzumenti deti, tak odporúčame inú verziu guličiek.
- ovsené vločky
- maslo, alebo margarín
- kokos
- práškový cukor (med)
- vanilínový cukor
- pomarančovú šťavu, alebo vlažnú vodu (podľa potreby)
- kakao
- nasekané orechy (nemusia byť)
- kokos na obaľovanie
Postup je ako u rumových guliek, len primiešajte do cesta plus kokos, vanilínový cukor, prípadne nasekané vlašské orechy.
Rum samozrejme vymeníte za pomarančovú šťavu, alebo vodu.
Wanda