dumbiernikyVajcia, alebo ak ste použili sójové mlieko , cukor a maslo vymiešajte do peny. Do múky vmiešajte sódu bikarbónu, zázvor a soľ - premiešajte.



Takto pripravenú múku zmiešajte spolu s maslovou hmotou a vypracujte vláčne cesto.


Na doske vyvaľkajte cesto na tenký plát z ktorého vykrajujte formičkou rôzne tvary, ktoré ukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokiaľ nemáte papier na pečenie, plech je treba vytrieť tukom.
Keksíky sa pečú pri teplote 220°C.

 

Čo potrebujete:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 30 dkg celozrnnej múky
  • 1/4 kg cukru (môžete použiť trstinový)
  • 12 dkg masla (nie margarín)
  • 4 celé vajíčka (alebo 250 ml sójového mlieka)
  • 4 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • trošku soli

dumbierniky1

Upečené ukladajte do dózy a odložte asi na týždeň. Ku oddychujúcim keksíkom môžete vložiť prekrojené jabĺčko, dodá im vlhkosť.
Priamo po upečení sú veľmi tvrdé, nedajú sa jesť - zmäknú.

 

 Rebecca

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame