mrkvovy kolacSkvelý koláčik nielen na sviatočné popoludnie. Nemusíte sa báť orieškov ani iného sušeného ovocia. Robila som verziu aj so sušenými slivkami či brusnicami. Určite si pochutíte.

 

Suroviny na cesto:

- 220 g trstinového cukru
- 175 g masla (zmäknuté)
- 3 vajíčka - rozdeliť
- 175 g nastrúhanej mrkvy
- 30 g (viac) hrozienok
- 30 g (viac) vlašských orechov
-  lyžice namočených chia semiačok
- 150 g polohrubej alebo špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva
- soľ, škorica - mletá
 
Plnka: mascarpone, práškový cukor, citrónová /limetková šťava + nasekané mandle
 
Postup:
Cukor, zmäknuté maslo a žltka vymiešame, pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájané hrozienka, nasekané orechy. Do múky pridáme prášok do pečiva a preosejeme do cesta, opäť zamixujeme. Pridáme 2 štipky škorice.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Sneh jemne zamiešame do cesta lyžicou. Papierom na pečenie vyložíme plech na torty. Cesto vylejeme na plech. Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút. Necháme vychladnúť.
 
Mascarpone, cca 2 PL práškového cukru a 1/2 limetkovej šťavy - vymiešame. Namažeme na vrch.
Posypeme posekanými mandľami. 
 
Dobrú chuť!
ZDIEĽAJTE NÁS