medicinka zo_skrupinVaječné škrupiny by mali byť z domácich chovov, od sliepok, ktoré poznajú slnko a trávu, tie majú pevnejšiu a omnoho hodnotnejšiu škrupinu.

Obsahujú asi 25 stopových prvkov bór, zinok, kobalt, mangán, meď, síra, selén..., ktoré tvoria komplex telu potrebných minerálov.

  • Viete o tom že: Vaječné škrupiny sú prírodným zdrojom minerálov a obsahujú až 90% vápnika.

Naše telo ľahko absorbuje vápnik, je mu prirodzený, veď tvorí kosti a zuby, okrem toho má aj iné dôležité funkcie pri fungovaní tela. Je základnou stavebnou zložkou kostného tkaniva a preventívne pôsobí pred vznikom osteoporózy. Zastáva dôležitejšiu funkciu pri správnom fungovaní srdca, ciev, svalov, ale tiež sa podieľa na správnom fungovaní metabolizmu a nervových prenosov. Tiež je nepostrádateľný pre prácu buniek imunitného systému, zdravého spánku a v neposlednom rade aj pre zdravú pokožku a vlasy a nechty.

Koňak pri problémoch so štítnou žľazou


Čo potrebujete:

  • vaječné škrupiny z 8 vajec
  • 2 citróny
  • 1 kg pravého včelieho medu
  • 1 l ľubovolného alkoholu

8 rozdrvených vaječných škrupín zalejte šťavou z 2 čerstvo odšťavených citrónov a nechajte ich niekoľko dní v chladničke rozpúšťať sa.

Keď sa škrupiny zmäknú, rozmixujte ich, preceďte a zmiešajte 1 litrom brandy (alebo koňakom, rumom), nakoniec pridajte 1 kg medu.
Túto zmes nechajte odstáť v chlade 7 dní.

Po "vyzretí" užívajte 1 čajovú lyžičku 2 až 4x denne po jedle.

 

 pripravene skrupiny

Vaječný škrupinový koňak z celých vajec

Čo potrebujete:

  • 10 celých očistených vajec
  • citrónovú šťavu zo 4 citrónov
  • med
  • 1 l rum (brandy, koňak) ľubovolný výber

Celé vajcia zalejte vo väčšom pohári s citrónovou šťavou. Občas ich aj s pohárom pretrepte (zatraste).

Keď sa vám škrupiny na vajciach rozpustia, vajcia rozmixujte a preceďte. Do scedeného roztoku pridajte podľa chuti med a alkohol.
Užíva sa 3x denne po veľkej lyžici.

 

Ak dodávame telu vápnik, ten má blahodarné účinky nie len na prevenciu proti osteoporóze, ale aj ako podporná liečba pri už vzniknutom zdravotnom probléme. Okrem spomínaného sa cez kosti začne stimulovať väčšia tvorba červených krviniek, čo napomáha pri liečení vysokého krvného tlaku, a tiež zvýšeného cholesterolu v krvi.

 

Rebecca

ZDIEĽAJTE NÁS